Uyarı Çerezler bu sitede en iyi kullanıcı deneyimini sağlamak için kullanılır. Devam ederseniz, bu siteden çerez almayı kabul ettiğinizi varsayarız OK

Dünyanın En Kaliteli Balı

05-07-2021
ile Sahbaz Çay
Dünyanın En kaliteli balı

Dünyanın En Kaliteli Balı Ödülü Yörükçayır Balına Verildi

2021 Yılı Uluslar Arası Londra En Kaliteli Bal Yarışmasında Organik Polifloralı Balımız Altın Madalya ve Diğer balımız Platin Madalya ile ödüllendirilerek Dünyanın En Kaliteli Balı Ödülüne layık Görülmüştür.

Şahbaz Çay ve Murat Çay Mersin Toros dağları, Eğriçayır Yaylasında Üretimini yaptığı ballara bu güne kadar bir çok ödül alarak Türkiye' de En iyi balları üretmeyi başarmış olmanın gururunu yaşarken Siz Bal tüketicilerine de Dünyanın en iyi ballarından biri olan Şahbaz Çay Yörükçayır markalı polifloralı ve diğer arı ürünleri buluşturmanın gururunu yaşamaktadır

Yörükçayır Organik Arı ürünleri Şahbaz Çay ve Murat Çay ın üretimini yaptığı Organik bal ve Arı ürünleri markasıdır. Mersin Erdemli' Eğriçayır yaylasında da üretilmektedir. Yörük kültürü ile Eğriçayır Yaylasın da Mersin Toroslarında yaşayan Çay ailesinin yüzlerce yıllık geleneksel üretimi olan Karakovan ve Polifloralı balımız Organik tarım yönetmeliğine uygun olarak üretilmekte paketlenmektedir

Şahbaz Çay ve Murat Çay ın ( Baba ve Oğulun ) Üretimini yaptığı Yörükçayır Balı Dededen Toruna İlkeleriyle Çay ailesi olarak 1700 Yıllarından Günümüze Toros dağlarının zirvesinde bulunan Eğriçayır yaylasında arıcılık geleneğimizle ve Yörük kültürü,gelenekleriyle 300 yıldan beri devam etmekteyiz.

Aile büyüklerimizin arıcılılık konusunda 300 yılın üzerindeki deneyimimizi zaman zaman arıcılık yapmak isteyen diğer aileler ile de paylaşmış ve onların bu mesleği yapmasına öncülük ve rehberlik etmiştir. Bugün bu ailelerden bazıları hala profesyonel arıcılık yapmaya devam etmektedir ve geçimini arıcılıktan sağlamaktadır.

Bugün hala Eğriçayır yaylasında yaklaşık 350 kovan ile 300 yıl önce olduğu gibi doğal ve Organik bal üretimine devam etmekteyiz. Yörükçayır Markalı Eğriçayır yaylasının balının meşhur olması, bu bölgenin Toros Dağlarının rakımının çok yüksek (2450 m) olmasından kaynaklanmaktadır. Yüksek rakım sebebi ile hiç ağaç bulunmamakta ve bitki örtüsü, adından da anlaşılacağı gibi çayırsı bitkiler olmak üzere çok zengin çeşitli kır bitkilerinden oluşmaktadır. Zengin bitki çeşidi arasında, sadece Eğriçayır yaylasında bulunan bazı özel bitkilerde Yörükçayır balına enfes bir lezzet vermektedir. Ayrıca bu bölgede yüksek rakımdan dolayı tarım ve sanayi de yoktur. Bu da balımız içerisinde doğal olmayan tarım ilaç ve sanayi madde kalıntısı bulunmasını engellemekte ve yüzde yüz saf olmasını sağlamaktadır.