Oğul Balı
Organik Oğul Balı
Arı kolonisi oğul vererek çoğalır. Kovandan ayrılan genç arı kolonisi yeni bir kovan arar. Kendilerine buldukları yeni kovanda ürettikleri ilk bal oğul balıdır. Aynı kovanın ikinci üretimi olan bal oğul balı olmaz. Bu balı özel kılan özelliklerden birisi bu genç koloninin ilk ürettiği bal olması ve balın niteliğinin de buna göre farklılaşmasıdır. Arıcılıkla uğraşan aileler oğul balını genelde kimseye vermez kendilerine ayırır ve tüketirlerdi geçmişte. Daha çok kovan olduğunda daha çok yeni koloni oluştuğu için nispeten biraz daha fazla üretilebiliyor artık. Ancak yine de oldukça nadir ve kısıtlı bir üretimi mevcut. Hem geleneksel anlamda hem de nitelik anlamında çok özel bir baldır.