Şahbaz Çay Yörükçayır Doğal Okaliptus Balı
Okaliptus Balımızın niteliği arının bal özünü emdiği çiçeğe, bitkiye ve bu bitkinin yetiştiği toprağa bağlı olmaktadır. Tarıma açılmamış zirai ilaçlama yapılmayan ve dağlık alanlarda okaliptus ağaçları ormanlarında üretilmektedir.
Sizlere Sunduğumuz Okaliptus Balı, Mersin'de 1939 Yılında Kurulan Türkiye'nin İlk Okaliptus Ormanlarında Üretilmiştir. Ülkemizde Ve Bölgemizde Okaliptus Ormanı Maalesef Çok Kısıtlı Miktardadır. Bu Nedenle Okaliptus Balı Ülkemizde Çok Sınırlı Miktarda Yapılmaktadır. Bölgemizin Bu Değerli Balını Sizlere Sunmaktan Mutluluk Duyuyoruz.
Okaliptus Balı Çeşitleri Pastörizasyon İşleminden Geçirilmediği İçin Ham Bal Statüsündedir. Ham Bal Olduğu İçin Mutfağınızda Bir Süre Sonra Kristalleşebilir, Bu Normal Bir Durum Olup, Balınızın İşlenmemiş Olduğunu Gösterir. Kristalleşen Balı, Kristal Hali İle De Tüketebileceğiniz Gibi Sıcak Suyun İçerisinde Kavanozu İle Bekleterek Eski Haline Dönüştürebilirsiniz.
Hiç mesaj bulunmadı