Uyarı Çerezler bu sitede en iyi kullanıcı deneyimini sağlamak için kullanılır. Devam ederseniz, bu siteden çerez almayı kabul ettiğinizi varsayarız OK

Organik Çiçek Balı

Yörükçayır Balının hikayesi, yörük kültürü ile Mersin Toroslarında yaşayan Çay ailesinin 1700 yıllarda arıcılığa başlaması ile başlar. Kuşaklar boyu arıcılık yapan Çay ailesi 1950 li yıllara kadar dayanmaktadır.

Şahbaz Çay ve Murat Çay 315 yıllık gelen gelenekle dededen toruna öğretilen arıcılık geleneklerini sürdüren Baba ve Oğul, Şahbaz çay çocukluğundan beri Arılarlarla yatıp arılarla kalkarak arıcılığın temel ilkelerini öğrenmiştir ve dedelerinden öğrendiklerini çocuklarına da aşılayarak yörük kültürünü Toros Dağları Boynuinceli yaylalarında yaptıkları arıcılık kültürüyle harmanlayarak ürettikleri balları yıllardır severek üretmişlerdir. Şahbaz Çay her zaman şunu söylemiştir "Yemeyeceğim balı üretmem üretmediğim balı ise satmam" Murat Çay da çocukluğundan beri Babası ile Toros dağları Boynuinceli Yaylalarında Arıcığın temel üretim ilkelerini öğrenerek enfes balların üretimini sizlere ulaştırabilmek için Yörükçayır markası adı Baba ve oğul un bu güzel ballarını siz bal severlere ulaştırmayı hedeflemektedir.