Organik Kuru & Taze Polen
Organik kuru ve Taze polen, Kovan önlerindeki tuzaklardan toplandıklarında biraz nemlidir, Nemli hali eğer soğuk zincirde tutulmaz ve sevk edilmezse bozulur. Bu yüzden arılardan hasat edilen taze polenler polen kurutma makinalarında 30 derece gibi bir sıcaklıkta kurutulmaktadır. Taze polen de ise bu işlem uygulanmadan kovan dan hasat edildiği gibidir ancak depolaması ve sevkiyatının soğuk zincirde olması gerekir.
Polen bitkilerin üreme hücresi olup, Arıların tek protein kaynağıdır. protein canlıların yapı taşları olduğu için polensiz arı kolonisi yaşamına devam edemez.
Protein Mineral ve Vitaminler yönünden de çok zengindir. Yapısında B, C, D, E Vitaminleri, Beta Karoten, Kalsiyum, Magnezyum, Selenyum, Nükleik Asit, Lektin, Sistein Bulunur.
Mersin Toroslarında Nisan Haziran Döneminde Organik Arıcılık Yöntemi İle Üretilmiş Olup, Kendi İşletmemizde Paketlenmiştir.